Uien-room-mosterdsoep

Ingredi├źnten:

500 gram uien
2 el olie
1 el bloem
125 ml droge witte wijn
3 tl groentebouillonpoeder
majoraan vers of gedroogd
125 geraspte kaas
125 ml slagroom
1-2 el mosterd (bijv. Dyon)
zout, witte peper

De uien schillen en in ringen snijden.
Olie ineen pan verhitten, de uien hierin goudbruin bakken.
De bloem erover strooien en even mee fruiten.
Onder goed roeren met de wijn en 750 ml water blussen.
Aan de kook brengen, bouillonpoeder toevoegen en ca. 10 minuten laten pruttelen.

Majoraan wassen, blaadjes van de steel halen en grof hakken.
Kaas raspen. De slagroom, 75 gram kaas en majoraan in de soep roeten. Kaas laten smelten.
Met mosterd, zout en peper op smaak brengen.

De uiensoep in soepkommen serveren, met wat kaas bestrooien. De rest van de kaas apart serveren.
Lekker met stokbrood.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Uit: Rezepte Pur 02/2011

Ga terug