Lente-erwtensoep

Ingredi├źnten:

200 gram jonge bladspinazie
2 uien
3 aardappelen (ca. 300 gram)
4 el boter of margarine
1,25 l groentebouillon (van poeder of tablet)
400 gram slagroom
400 gram erwten (diepvries)
zout, peper
suiker
8 radijsjes
Eventueel krokant gebakken ontbijtspek

Spinazie zo nodig wassen en laten uitlekken.
Uien schillen en snipperen.
Aardappelen schillen, wassen en raspen.
Boter in een pan smelten. De uien hierin glazig fruiten.
Bouillon en slagroom erbij schenken.
Aardappelen, spinazie en erwten toevoegen, aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten pruttelen.

De soep met een staafmixer pureren, eventueel door een zeef strijken en nogmaals aan de kook brengen.
Met zout, peper en suiker op smaak brengen.
De radijsjes schoonmaken, wassen en in schijfjes snijden.
Hiermee en eventueel met de spek, de soep garneren.


Uit: Tina Koch&Back-Ideen 04/2015
Bereidingstijd: ca. 30 minuten


N.B. Als er geen jonge bladspinazie verkrijgbaar is, kun je ook diepvriesspinazie of snijbiet gebruiken.

Ga terug