Mini Flammkuchen

Ingrediënten:

1 pakje bladerdeeg
3 middelgrote uien
150 gr Emmentaler
150 gr crème fraîche
200 gr zure room
zout, peper
(bak)bacon
bieslook
bakpapier


Bladerdeeg ontdooien. Uien schillen en in ringen snijden. Kaas raspen. Crème fraîche en zure room mengen, met zout en peper op smaak brengen. Bacon in reepjes snijden.

Op elk bladerdeegplakje een schepje roommassa scheppen en verdelen. De randen ca. 1 cm naar binnen vouwen. Uienringen en bacon op de room verdelen. Met kaas bestrooien.

Op bakpapier op een ovenplaat verdelen.

De bieslook wassen en snijden.

In voorverwarmde oven (Elektrisch 200 °C/ Hete lucht 175°C) ca. 20 minuten bakken.

De Flammkuchen met de bieslook bestrooien.

Uit: Tina Koch&Back-Ideen 10/2008

Ga terug