Rösti-kaas-baconmuffins

Ingrediënten voor 12 stuks:

400 gram Rösti
150 gram bacon aan plakjes
2 sjalotjes of 1 ui
3 eierdooiers
2 dl melk
100 gram geraspte kaas
200 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram gesmolten boter
1 tl tijm
muffinplaat of papieren vormpjes

Verwarm de oven voor op 200°C (Hete lucht 175°C).
Laat de rösti ontdooien.
Snijd de bacon in smalle reepjes. Pel de sjalotjes en snipper ze.
Bak de bacon in een droge koekenpan en voeg de sjalotjes toe.
Laat dit mengsel afkoelen.
Meng de eierdooiers, de melk, de geraspte kaas, het zelfrijzend bakmeel, de gesmolten boter en de tijm.
Schep de rösti, de bacon en de sjalotjes door het beslag.
Vet de muffinplaat in en vul deze tot de helft met het beslag.
Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten goudbruin.
Laat ze iets afkoelen.

Zowel warm als koud heerlijk.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Recept: Aviko

Ga terug