Sperziebonensalade

Ingrediënten:
500 gram sperziebonen
zout
enkele takjes vers bonenkruid of ½ tl gedroogd
2 hardgekookte eieren
4 tomaten
evt. 50 gram dobeelsteentjes ham

voor de saus:
1 hardgekookt ei
4 el olie
2 el azijn
4 gehakte groene olijven
½ el gehakte kappertjes
½ el gehakte augurken
1 el gesnipperde ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 el gehakte peterselie

Kook de sperziebonen in weinig water met zout en het bonenkruid beetgaar.
Afgieten en af laten koelen.
Verdeel de gepelde eieren elk in vier en de tomaten in acht partjes.
Prak, voor de saus, de dooier van het hardgekookte ei met een vork fijn,
meng het met de olie tot een smeuïg mengsel en verdun dit met de azijn.
Hak het overgebleven wit van het ei klein en meng het erdoor evenals de gehakte olijven, kappertjes, augurk, ui en het knoflookteentje.
Schep deze saus losjes door de sperziebonen met ei- en tomatenpartjes.
Laat het er een half uur intrekken.
Strooi er voor het opdoen de blokjes ham en de peterselie over.

Bereidingstijd: ca. ½ uur

Uit: 't Lekker simpele slaatjesboekje (Libelle)

Ga terug