Salade met fruit en sesamkip

Ingrediënten: 
 
500 gr kipfilet 
3 el sojasaus 
4-5 el olie 
2 middelgrote nectarines 
1 krop bladsla (bv Romaine)1 bosje lente-uien 
300 gr yoghurt 
zout, peper 
snufje suiker 
250 gr champignons 
2 el maïzena 
3-4 el sesamzaadjes 

 
Kipfilet wassen, drogen en in repen snijden. Sojasaus en 1 el olie mengen en de kipfilet hierin marineren. 
Nectarines wassen, halveren, pit verwijderen en in schijfjes snijden. 
Sla schoonmaken en in repen snijden. De lente-uien wassen en in fijne ringen snijden. 
Yoghurt en 1 el olie mengen, met zout, peper en suiker op smaak brengen. 
Champignons schoonmaken en halveren. 
Vlees laten uitdruipen, dan bestrooien met maïzena en dan door de sesamzaadjes wentelen. Licht aandrukken. 
2-3 el olie verhotten. Hierin de stukjes kip in ca. 5 minuten knapperig bakken. Uit de pan nemen en af laten koelen. 
De champignons in het hete braadvet ca. 5 minuten bakken. Met zout en peper bestrooien. Uit de pan nemen en af laten koelen. 
Champignons, nectarines, lente-uien en sla mengen. Vlees erop verdelen. Een schep yoghurtdressing erop aanbrengen. 
De rest van de dressing apart serveren.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten 
Uit: Rezepte 7/2008

Ga terug