Huzarensalade

Ingrediënten:

250 gram gekookte koude aardappelen
250 gram vleesrestjes
2-3 stevige zachtzure appels
1 gekookte rode biet
of 5 eetlepels geschaafde zoetzure bietjes of
bietjes uit glas
4 augurken
10-15 zilveruitjes
4 el olie
3-4 el azijn
½ tl mosterd
aroma
peper, zout
2 hardgekookte eieren gepeld
2 tomaten
blaadjes sla
frietsaus of mayonaise
1 el fijngesneden peterselie

Snijd de aardappelen in plakken van ½el cm dikte en verdeel deze in blokjes, doe hetzelfde met de vleesresten.
Was, droog, boor en schil de appels, maak hier ook dobbelsteentjes van, net als van het bietje.
Schep in een kom de aardappelen, vlees, appel en bietjes voorzichtig door elkaar.
Snipper de augurk en snijd desgewenst de zilveruitjes 1 of 2 keer door. Voeg toe in kom.
Klop olie, azijn, mosterd aroma en peper.
Schep dit door de salade in de kom en plaats de kom in de koelkast.

Snijd eieren en tomaten in plakken.
Maak de salade op smaak met en schep deze op een schotel die belegd is met sla-bladeren.
Garneer met wat mayonaise en de tomaten en eieren en bestrooi het geheel met wat peterselie.

 

Bereidingstijd: 20-25 minuten
Wachttijd: ongeveer 1 uur of langer
Uit: Grootmoeders kookboek

 

Ga terug