Gyrossalade

Ingrediënten:

1 kg aardappelen
1 komkommer
4 tomaten
1 ui
iets tijm en majoraan
10 peperoni
½ l Griekse yoghurt
2 el olijfolie
⅛ l melk
zout, witte peper
500 gr vlees bijv. kipfilet, (of kant en klaar gyrosvlees)
3 el gyroskruiden
200 gr fetablokjes


Was de aardappels en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Laten schrikken en iets laten afkoelen. Pellen en in plakken snijden. Komkommer wassen en ⅔ in stukken snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Ui schillen en in halve ringen snijden.

Kruiden wassen en fijnhakken. Peperoni op 4 stuks na klein snijden. Met de aardappelen, komkommer, tomaten, uien en kruiden mengen.

De rest van de komkommer raspen. Met yoghurt, olie en melk door elkaar roeren. Met zout en peper op smaak brengen. De saus met de salade mengen en in laten trekken. (Ik heb de helft van de saus in een kommetje apart geserveerd, vond het anders te veel).

Een pan zonder vet verhitten. Hierin het vlees in ca. 5 minuten bakken. Eventjes laten afkoelen, door de salade scheppen. Feta erover strooien. Eventueel garneren met majoraan.

Bereidingstijd: ca. 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 8/2009

Ga terug