Ceasar-Salade

Ingredienten:

½ krop ijsbergsla
½ komkommer
2 tomaten of meerdere kleine
uitje
lenteuitjes
1 kipfilet in blokjes gesneden
magere spekblokjes
pijnboompitten
croutons
250 pasta (bv penne)
½ flesje Ceasar-sla-dressing (AH)


1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Bak in een platte koekepan de spekjes uit. Doe ze daarna op een bord waarop je 2 velletjes keukenrolpapier hebt gelegd om het overtollige vet te absorberen.
Bak de kipfilet in dezelfde koekenpan en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder.
Doe deze als ze klaar zijn in een grote slakom.
Dan in dezelfde pan een klein scheutje olie schenken en de pijnboompitjes roosteren.
Laat deze ook even uitlekken op een keukenrolpapiertje.

3. Snijdt de sla, de komkommer, de ui en de tomaten in stukjes. Voeg dit, samen met de spekjes en de pijnboompitjes toe aan de kipfilet. Als laatste de nog iets warme pasta en roer alles doorelkaar.
Bestrooi met croutons.

Variatie: Je kunt ook paprika toevoegen en verse kruiden zoals bieslook.

Ga terug