Uien - bacontaart

Ingrediënten:

2 middelgrote uien
1 grote prei
7 el olie
Zout, peper
⅛ L + 5 el melk
2 eieren M
Nootmuskaat
125 g magere kwark
250 g + iets extra meel
2 afgestreken tl bakpoeder
5 plakken bakbacon
Evt. peterselie
Vet voor de vorm

  1. Uien pellen, halveren en in fijne ringen snijden. Prei wassen en in ringen snijden.
  2. 2 el Olie in een grote pan verhitten. Groente daarin aanfruiten. Met zout en peper kruiden, laten afkoelen. ⅛ L Melk en de eieren loskloppen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
  3. Kwark, 5 el melk en 5 el olie mengen. Meel en bakpoeder mengen. Eerst ongeveer de helft van het meelmengsel door de kwarkmassa roeren, dan pas de rest.
  4. Kwark/oliebeslag op een met meel bestoven ondergrond rond uitrollen. Het deeg in de vorm leggen en de randen aandrukken. De bodem met een vork inprikken.
  5. De groente hierop verdelen. Eier/melkmengsel hierover schenken. Bacon in stukjes snijden en hierover verdelen.
    De taart in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/ Hele lucht 175 °C) 30-35 min. bakken.
    Eventueel garneren met peterselie.

Uit: Tina Koch & Backideen 4/2007

Ga terug