Tomaten en courgette gevuld met Griekse saus

Ingrediënten:

4 grote tomaten of 8 kleine
2 courgettes
1 grote ui
250 gram gehakt
250 gram champignons
1 teentje knoflook
bouillonpoeder
kaneel
dragen
Italiaanse kruiden
1 pak gezeefde tomaten
1 blikje tomatenpuree
pittige paprikapoeder
100 gram Griekse korreltjespasta of andere zeer kleine pasta
feta

Bak het gehakt rul, voeg er de kleingesneden ui en knoflook bij en de tomatenpuree. Fruit dit. Voeg daarna de champignons toe en bak deze mee. Meng de kruiden erdoor en schenk de gezeefde tomaten erbij. Voeg een klein beetje water en de pasta toe en naar smaak een schepje bouillonpoeder.

Laat het geheel pruttelen tot de pasta gaar is. Proef en breng op smaak.

Was de courgette, snijd deze in stukken van ca. 5 cm. Hol deze uit. Blancheer de courgette een paar minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.

Maak de tomaten schoon en snij van de bovenkant een kapje af. Verwijder het zaad.

Als de pasta gaar is, kun je de courgettes en de tomaten vullen met de saus.

Doe deze in een ovenschaal en strooi bovenop de saus de in stukjes gesneden feta.

In een voorverwarmde oven, 200°C (Hete lucht 175°C) ca. 20-30 minuten bakken.
Serveren met brood.


Bereidingstijd: ca. 30 minuten

N.B. I.p.v. pasta kun je ook rijst gebruiken.

Ga terug