Tiroler aardappelschotel

Ingrediënten:

800 gr voorgekookte aardappelschijfjes
300 gr runderreepjes
100 gr ontbijtspek of bacon
2 middelgrote uien
2 eetlepels crème fraîche
Zout, peper, zoete paprikapoeder
150 kerstomaatjes
100 gr kaas
Evt. majoraan

De uien schoonmaken en in repen snijden, het spek of de bacon in smalle stukjes snijden.
In een ovenvaste pan wat olie of boter verhotten en hierin de uien, het spek en het vlees 2-3 minuten bakken. Uit de pan nemen en de crème fraîche verhitten. Hierin de aardappelschijfjes bakken. Met zout, peper en paprikapoeder op smaak brengen.

Het spekvleesmengsel toevoegen. Tomaten wassen en halveren. Kaas raspen.
De tomaten door het mengsel scheppen. Kaas erover strooien.
In een voorverwarmde oven (E. 200 °C, hete lucht 175 °C) 10-15 minuten gratineren.
Eventueel de majoraan schoonmaken en over de schotel strooien.

Bereidingstijd: ca. 1 uur

Uit: Rezepte 7/2008

 

Ga terug