Spruitjesschotel met ham en kaas

Ingrediënten:

600 gram krieltjes
500 spruiten
2 middelgrote uien
250 gram champignons
200 gram hamreepjes (julienne)
1 zakje geraspte kaas (200 gram)
zout, peper, paprikapoeder, kerrie


Verwarm de oven voor op 175°C.
Maak de spruiten schoon en halveer ze of maak een kruis in het oog. Als de krieltjes groot zijn, halveer deze dan ook. Maak de champignons schoon en halveer deze ook. Snijd de uien in kwart ringen
Kook de spruitjes ca. 5 minuten in bouillon.

Bak in een koekenpan met wat olie of braadboter de krieltjes, bestrooid met wat kerrie, tot deze bruin worden. Doe ze in een ovenschaal. Bak daarna in dezelfde pan de uien en de champignons, ook met wat kerrie en paprikapoeder, bruin. Voeg aan het eind nog even de hamreepjes toe. Breng het eventueel op smaak met zout.
Giet de spruitjes af en doe ze ook in de ovenschotel.

Doe het uienmengsel met de helft van de geraspte kaas in de ovenschotel en schep alles door elkaar. Doe de rest van de kaas erbovenop en zet het in de oven, ca. 25 minuten.

Bereidingstijd: 50 minuten (incl. oventijd)

Uit: Albert Heijn receptenkaart, met eigen variatie.

Ga terug