Spinaziepannenkoeken

Ingrediënten voor 2 personen:

450 gram diepvries spinazie
100 gram bloem
1 ei
¼ liter melk
olie
nootmuskaat, kerrie, zout
1 zakje Maggi kaassaus of zelfgemaakte kaassaus
ca. 75 gram geraspte kaas

Laat de spinazie met een bodempje water op een laag vuur zachtjes ontdooien, of doe dit in de magnetron.
Klop intussen een glas beslag van de bloem, het ei en de melk.
Verhit olie in een pan 22-24 cm met anti-aanbaklaag en bak achtereenvolgens 4 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken afgedekt warm.
Giet de spinazie af en laat goed uitlekken. Roer de kruiden en het zout erdoor.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals u gewend bent.
Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en rol deze op.
Leg de pannenkoeken op een ovenschaal of bord en schenk de saus erover.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Laat de kaas onder een hete grill goudbruin kleuren.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Uit: Maggi – Heerlijk Hollands Avontuur

Ga terug