Spätzle en worstjes ovenschotel

Ingrediënten:
300 gr. Spätzle
zout, witte peper
iets peterselie
3 middelgrote wortelen
1 middelgrote prei
1 el olie
8 kleine braadworstjes (Aldi, Lidl)
2 el boter
3 el bloem
150 gr. slagroom
1½ tl bouillonpoeder
nootmuskaat
75 gr. Emmentaler (of andere kaas)


Spätzle koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Peterselie wassen en fijnhakken.
Wortelen schoonmaken en in dunne schijven snijden. Prei wassen en in ringen snijden.
De wortelen in kokend water met wat zout 4 minuten blancheren. Prei na 2 minuten
toevoegen. De groente afgieten. Spätzle afgieten. Met de groente en peterselie mengen.

Olie in een pan verhitten. Braadworstjes hierin goudbruin bakken, eruit nemen.
Boter in deze pan smelten. Een roux maken met de bloem. Met de slagroom en 350 ml
water blussen. Aan de kook brengen en de bouillonpoeder toevoegen.
Saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

Het Spätzle-groentemengsel in een ovenschaal doen. De saus erover schenken. Kaas raspen.
De worstjes erop verdelen en met de kaas bestrooien.
In een voorverwarmde oven plaatsen (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C) en ca. 20 minuten
bakken.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Uit: Rezepte Pur 3/2009

Ga terug