Quiche met kip en avocado

Quiche met kip en avocado
Quiche met kip en avocado

Ingrediënten:

voor de korst:
2 middelgrote aardappelen (360 gr), met schil geraspt
1 ei
¼ tl kruidenzout
1 tl olijfolie
vulling:
1 kipfilet, in stukjes of reepjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 avocado, in schijfjes gesneden
1 mok diepvrieserwten, ontdooid
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 TL paprikapoeder
1 mok Cheddar, geraspt
2 tl olijfolie, + een beetje om de vorm in te vetten
3 eieren
1 mok melk (240 ml)

Korst:
Meng de geraspte aardappel met zout en het ei.
Druk deze massa in een ingevette quichevorm (Ø 25 cm) en druk aan de randen wat omhoog.
Bak in een voorverwarmde oven, 200 °C, 15 minuten.
Vulling:
Verwarm de olie in een ruime pan en voeg de kip, ui en paprikapoeder toe.
Ca. 6 – 8 minuten bakken tot de uien zacht zijn en de kip gaar.
Voeg de kruiden en de erwten toe, doe het deksel op de pan en zet de pan van het vuur of plaat.
Klop met een garde de eieren en de melk.
Samenvoegen:
Verdeel het kip-ui-mengsel gelijkmatig over de korstbodem.
Verdeel hierover de kaas en de schijfjes avocado.
Schenk het ei-melk-mengsel hierover.
Bak ca. 30-35 minuten tot het midden gestold is.
Laat 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Bereidingstijd ca. 60 minuten
Vertaald uit: Thyme for Cooking Blog

Ga terug