Preitaart

Ingredienten:
1 pakje bladerdeeg
500 g prei
1 ui en 1 rode ui
150 g bacon of casselerrib
4 eieren
1 dl melk
zout, peper, paprikapoeder
evt. tijm
150 g geraspte kaas


1. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd de prei en de uien en bak deze in een koekenpan met wat olie. Snijd de bacon in stukjes en bak deze mee.

2. Maak een mengsel van de melk, de eieren en het zout, peper en paprikapoeder en tijm.

3. Bedek een ingevette grote ovenschaal met plakjes bladerdeeg. Laat deze elkaar iets overlappen en druk ze aan. Prik er met een vork gaatjes in. Beleg de bodem met de plakjes casselerrib en doe hierop het preimengsel. Strooi de geraspte kaas erover.
Steek uit de overgebleven plakjes bladerdeeg leuke figuurtjes en leg deze erbovenop.
Schenk het melkmengsel over het geheel en plaats de schaal in een voorverwarmde oven ca. 30 minuten (E. 200°C en Hetelucht 175 °C).

Ga terug