Pizzagehaktballen in tomatenroomsaus

Pizzagehaktballen in tomatenroomsaus
Pizzagehaktballen

Ingrediënten voor 3-4 personen:
500 gram hoh gehakt
250 gram champignons
1 ui
1 klein knoflookteentje
1 ei, paneermeel
2 el tomatenpuree
zout, peper
pizzakruiden (of Italiaanse kruiden)
olie
1 tl gedroogde oregano
1 tl bouillonpoeder
100 ml slagroom
1 blik tomatenblokjes op sap
125 gram geraspte kaas
evt. oregano om te garneren

Ui en knoflookteentje schoonmaken en klein snijden. Champignons halveren.
Gehakt, paneermeel, ei, de helft van de ui, 1 el tomatenpuree, zout, peper en pizzakruiden mengen.
Hiervan ca. 9 ballen kneden.
Olie in een pan verhitten en hierin de ballen onder voortdurend draaien ca. 5 minuten braden.
De ballen in een ovenvaste schaal doen.

2 el olie in de hete pan doen en hierin de champignons 5-6 minuten bakken. Knoflook en de rest van de ui toevoegen en meebakken. Met zout, peper en oregano op smaak brengen.
200 ml water en de room toevoegen. De bouillonpoeder, 1 el tomatenpuree en de tomatenblokjes toevoegen. Ca. 5 minuten laten koken.

De roomsaus over de gehaktballen schenken. Met kaas bestrooien.
In een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175°C) ca. 30 minuten bakken.
Met de oregano garneren.
Lekker met ciabatta en pasta (en sla).

Bereidingstijd: ca. 1 ¼ uur

Uit: Tina Koch&Backideen Sonderheft Hackgerichte

Ga terug