Mexicaanse Lasagne

Ingrediënten voor 4-6 personen:
1 blikje kidneybonen
1 blikje maïs
3 kleine uien
2-3 knoflooktenen
1 Spaanse peper
2 el olie
400 g gehakt
1 el gedroogde majoraan
1 el tomatenpuree
2 blikken tomaten (a 400 g)
zout, peper
lente-uitjes
4 el boter
4 el bloem
2½ tl bouillonpoeder
200 ml slagroom
lasagnebladen
125 g geraspte kaas


Bonen en maïs afspoelen en uit laten lekken. Uien schillen en klein snijden. Knoflook schoonmaken en persen.
De Spaanse peper halveren en de pitjes verwijderen. Dan in dunne ringen snijden.

Olie in een pan verhitten en het gehakt hierin rullen. Uien, knoflook, majoraan en Spaanse peper toevoegen en kort meebakken.
De tomatenpuree erdoorheen roeren. De tomaten uit blik kleiner maken en toevoegen. Ca. 5 minuten laten koken en op smaak brengen met zout en peper.
De lente-uitjes schoonmaken en in ringen snijden en toevoegen.
De maïs en bonen toevoegen en mee verwarmen.

De boter in een pan verhitten en een roux maken met de bloem. Blussen met 600 ml water en de bouillonpoeder en de slagroom toevoegen. Even laten koken en op smaak brengen.

Een ovenschaal invetten en daarin afwisselend het vlees-groentemengsel, de lasagnebladen en de witte saus doen. Eindigen met de witte saus. Kaas erover strooien en in een voorverwarmde oven (E. 175 °C / Hete lucht 150 °C) ca. 30-50 minuten bakken.

Uit: Rezepte 05/2006 (met eigen aanpassingen)

Bereidingstijd: 1¼ uur

Ga terug