Knoflookkarbonades

Ingrediënten:
4 karbonades
2 knoflookknollen
2 middelgrote uien
4 middelgrote wortelen
2 el olie
zout, zwarte peper
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
100 ml droge witte wijn
1 el bouillonpoeder
(evt. 50 gr. zwarte olijven)

Knoflookknollen halveren (gewoon overdwars doorsnijden).
Uien schillen en klein snijden. Wortelen schillen en in stukken snijden.
Olie in een ruime ovenbestendige pan verhitten. Vlees hierin aan elke kant
ca. 2 minuten braden. Met zout en peper kruiden. Uit de pan nemen.

Knoflook, uien en wortelen in het hete vet bakken. Met zout, peper en kruiden
op smaak brengen. Met de wijn en ca. 3/8 l water blussen. Aan de kook brengen
en bouillonpoeder toevoegen. Vlees weer toevoegen.
Afgedekt in een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175 °C) ca. 1 ½ uur
laten smoren.

Olijven na ca. 1 uur smoortijd toevoegen en onafgedekt tot het einde laten smoren.

Bereidingstijd: ca. 2 uur

Uit: Rezepte Pur 5/2009

Wij hebben het gegeten met gekookte aardappelen, maar recept adviseert boerenbrood.

 

 

 

Ga terug