Kalkoengebraad met honingkorst

Ingrediënten:
2 middelgrote uien
1 kg kalkoenfilet aan een stuk
3-4 el olie
zout, peper, paprikapoeder
1 tl kippenbouillonpoeder
50 gr mager gerookte spekblokjes
2 el middelscherpe mosterd
2 el vloeibare honing
1 el kerriepoeder (pittig)


Uien schoonmaken en in 4 of 8 stukken snijden.
De kalkoenfilet wassen en droogdeppen. De olie in een braadslee of voor een oven geschikte pan verhitten en de kalkoen daarin aanbraden. Met het zout, de peper en paprikapoeder kruiden. De uien toevoegen.

In een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C) ca. 1 uur braden.
De bouillonpoeder met een ¼ liter water mengen en na 15 minuten braadtijd bij het vlees schenken.

De spekjes mengen met de mosterd, honing en kerrie. Ca. 20 minuten voor het einde van de braadtijd de filet met dit mengsel bestrijken.

Het gebraad uit de oven nemen, in aluminiumfolie wikkelen en 5-10 minuten laten rusten. Braadfond in laten koken en door een zeef schenken. Eventueel met peper en zout op smaak brengen.

Het gebraad in mooie plakken snijden.

 

Heerlijk met gekookte aardappelen en sperziebonen.

Bereidingstijd: 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 2/2008

Ga terug