Jägerschnitzel-schotel

Ingrediënten:
3 preien
zout, peper, paprikapoeder
500 gram champignons
1 middelgrote ui
1 el olie
1 el bloem
150 ml crème fraîche
4 el tomatenketchup
4 dunne (kalkoen)schnitzels
600 gram aardappelen
peterselie

Maak de prei schoon en snij deze in ringen. In ¼ liter gezouten water koken voor ca. 6-8 minuten. Afgieten en vocht opvangen.
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Ui schoonmaken en snijden.


Schnitzels wassen en droog deppen. Met zout, peper en paprikapoeder bestrooien.
Olie in een braadpan verhitten. Hierin de schnitzels aanbraden.
Uit de pan halen en met een beetje extra olie de uien en de champignons hierin bakken. Op smaak brengen met zout en peper. De bloem erover strooien en mee fruiten.
Met 150 ml groentenat blussen. Crème fraîche en ketchup toevoegen. Alles ca. 5 minuten laten koken.

De helft van de champignonsaus in een ovenschaal scheppen, hierop de helft van de prei doen.
Leg hierop de schnitzels, de andere helft van de prei en eindig met de champignonsaus.

In een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175°C) ca. 40 minuten bakken.

Aardappelen schillen en in ca. 20 minuten gaarkoken. Afgieten.
Peterselie aftoppen, wassen en knippen.
Op de ovenschotel strooien.
Samen serveren.

Bereidingstijd: 1 uur

Uit: Tina Koch&Back-Ideen 01/2010

P.S. Ik heb aanpassingen gedaan. Oorspronkelijk gaan de schnitzels rauw in de schotel en dan moet deze ca. 2 uren afgedekt met aluminiumfolie in de oven.

Ga terug