Hollandse Enchiladas

Ingrediënten:
5 eieren (M)
zout, witte peper
200 gram bloem
¼ liter melk
2 middelgrote uien
1 knoflookteentje
gedroogde korianderblaadjes
500 gram gekookte worteltjes
600 gram kipfilet
4 el olie
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes op sap
150 gram kaas
300 gram crème fraîche
evt. koriander om te garneren

Eieren en snufje zout mixen tot het mooi schuimig is. Bloem en melk erdoor roeren. Ca. 20 minuten laten rusten. Uien en knoflook schoonmaken, snipperen. De worteltjes in stukjes snijden. Vlees in blokjes snijden.

2 el olie in een pan verhitten, vlees hierin aanbraden. Uien, knoflook en wortels toevoegen, tomatenpuree mee fruiten. De tomatenstukjes toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met zout, peper en koriander.

2 el olie in een grote koekenpan verhitten. Van het deeg 8 pannenkoeken bakken. Het kipmengsel op een pannenkoek verdelen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen.

De kaas raspen. Met de crème fraîche mengen, op de pannenkoeken verdelen. In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150 °C) ca. 25 minuten bakken. Met koriander garneren.

Bereidingstijd: 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 01/2010


N.B. Het oorspronkelijke recept was “Zwitserse Enchiladas” en i.p.v. worteltjes dan paprika, en de kaas geen Goudse maar bergkaas. (Leef je uit en varieer naar hartenlust en laat het me weten!).

Ga terug