Gepofte aardappel Hemel en Aarde

Ingrediënten:
4 grote aardappelen (ca. 1 kg)
2 el olijfolie
grof zeezout
1 appel met rode schil
250 gr zure room
ca. 12 gr gemengde diepvries kruiden (bieslook, peterselie e.d.)
(evt. wat geraspte mierikswortel)
zout, peper, ½ tl suiker
150-200 gr bloedworst
2 uien
1 el bloem
½ tl paprikapoeder
ca.8 el zonnebloemolie
veldsla
bakpapier

Aardappelen grondig wassen, droogdeppen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen.
Met olijfolie bestrijken en bestrooien met grof zeezout.
In een voorverwarmde oven (E. 175°C/Hete lucht 150°C) ca. 1¼ uur bakken.

Appel wassen, schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Zure room, kruiden, appel en mierikswortel mengen.
Met zout, peper en suiker op smaak brengen.

Bloedworst eerst in 1 cm dikke plakken snijden en dan in dobbelsteentjes.
Ui schillen en in fijne ringen snijden.
Bloem en paprikapoeder vermengen, hierin de uien wentelen.
De overtollige bloem eraf kloppen.
6 el olie in een grote pan verhitten.
Uien hierin goudbruin bakken, op keukenpapier laten uitlekken.

Pan schoonmaken, 2 el olie hierin verhitten.
Bloedworst in korte tijd bakken.
De aardappelen uit de oven nemen, kruisgewijs insnijden en iets uiteen duwen.
Een schep van het roommengsel erin doen, hierop een schep bloedworst.
De uienringen erover verdelen.
Met veldsla opdienen.

Bereidingstijd: 1½ uur
Uit: Rezepte Pur 05/2012


 

Ga terug