Broccoli-Champignontaart

Ingrediënten:
250 gram bloem
6 eieren
zout, peper
120 gram koude boter
500 gram broccoli
2 middelgrote uien
250 gram champignons
400 gram kasselerkotelet
2 el olie
350 ml melk
meel voor het uitrollen
vet voor de vorm
vesrhoudfolie

Bloem, 1 ei, snufje zout, boter en 2 el koud water eerst met kneedhaken van de mixer, daarna met koele handen tot een glad deeg kneden. Op een koude plaats in folie ca. 1 uur bewaren.

Boccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. In kokend water met zout ca. 4 minuten garen. Uit laten lekken. Uien schoonmaken en in grove stukken snijden. Champignons schoonmaken en evt. halveren. Kasselerkotelet wassen, droog maken en in dobbelstenen snijden.
Olie in een pan verhitten. De champignons hierin bruin bakken . Uien en kasseler toevoegen, kort meebraden. Met zout en peper op smaak brengen. Af laten koelen.

Het deeg op bloem uitrollen tot ca. 32 cm Ø. Ingevette springvorm (26 cm Ø) hiermee bekleden. De 3 cm rand lichtjes aandrukken.Gaatjes in de bodem prikken.

5 Eieren en de melk mengen en op smaak brengen met zout en peper. De groente-vlees-mix in de vorm verdelen. Eiermelk hierover schenken.
In hete oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C)ca. 45 minuten bakken.

Bereidingstijd: ca. 1½ uur.

Uit: Rezepte Pur 11/2010

N.B. Bij weinig tijd is het makkelijk om diepvries bladerdeeg te gebruiken. Is er geen Kasseler te verkrijgen, neem dan spek- of hamblokjes. Ik heb een winterwortel toegevoegd, maakt het geheel nog kleurrijker. Smaakt koud zeker zo lekker als warm.

Ga terug