Baileys-Bavarois

Ingrediënten:

3 blaadjes witte gelatine
2 eieren (M)
2-3 el suiker
2 pakjes vanillesuiker
5-6 el Baileys (of andere whiskey-roomlikeur)
250 ml slagroom


1. Gelatine laten weken in koud water. Eieren, suiker en 1 pakje vanillesuiker met de mixer ca. 5 minuten kloppen tot een dikke crème.

2. De gelatine uitknijpen en in een pan op milde hitte oplossen, de likeur erdoor roeren. Dit mengsel door de eicrème roeren. Koud zetten totdat het begint te geleren.

3. De slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen. Door het eimengsel spatelen. In mooie glazen vullen en minstens 2 uur laten opstijven.

4. Eventueel versieren met een toefje slagroom en wat cacaopoeder.

Uit: Kochen & Geniessen 4/2008

Bereidingstijd ca. 30 minuten / Koeltijd minstens 2 uur.

Ga terug