Rode bessentaart

Ingrediënten:

4 eieren (M)
100 gr zachte boter of margarine
300 gr suiker
1 pakje vanillesuiker
1 snufje zout
250 bloem
1 tl bakpoeder
1 kg rode bessen
3 el paneermeel
60 gr maïzena
1-2 el poedersuiker
meel voor het werkoppervlak
vet voor de springvorm
evt. aluminiumfolie


De eieren scheiden. Eiwit in koelkast zetten. Boter, 100 gr suiker, vanillesuiker en zout tot een smeuïge massa roeren. Eigeel erdoorheen roeren. Bloem en bakpoeder mengen. De helft toevoegen aan het beslag. De resterende bloem erdoorheen kneden. Ca. 30 minuten laten rusten op een koele plaats.

De rode bessen wassen en, op enige stengeltjes na voor garnering, afrissen.
Het deeg uitrollen tot ongeveer 35 cm Ø. In ingevette springvorm (Ø 26 cm) leggen. De rand aandrukken en de bodem met een vork inprikken en met paneermeel bestrooien. De vorm ca. 10 minuten koud zetten.

Bessen en maïzena mengen. Eiwit stijf kloppen, ondertussen de 200 gr suiker beetje bij beetje toevoegen. ⅔ van de schuimmassa door de bessen scheppen. De rest van het eiwit bovenop verdelen en gladstrijken.

In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150 °C) ca. 1 uur laten bakken.
Eventueel 20 minuten voor einde baktijd met aluminiumfolie bedekken.
Uit de oven nemen en in de vorm laten afkoelen.
Met de overige bessen versieren en met poedersuiker bestrooien.

Bereidingstijd: ca. 2 uur

Uit: Rezepte 8/2008

 

Ga terug