Pruimentaart

Ingrediënten:

100 g boter op kamertemperatuur
100 g suiker
zout
2 eieren
rasp van de schil van een halve citroen
200 g bloem
1 tl bakpoeder
1 kg pruimen
½ pakje amandelspijs
2 el paneermeel
poedersuiker

Boter, suiker en een snufje zout mixen, totdat de suiker geheel is opgenomen. Eieren er een voor een doormixen, citroenrasp toevoegen. Het meel en het bakpoeder erdoor roeren. Indien nodig nog wat melk toevoegen.

Springvorm (ø 28 cm) met boter invetten en eventueel met paneermeel of bloem bestrooien. Het deeg over de bodem verdelen en gladstrijken.
De oven voorverwarmen op 200 °C (hetelucht 180 °C).

De pruimen wassen en ontpitten en in partjes snijden. Eerst de amandelspijs over de bodem verdelen en dan de partjes mooi hierop verdelen. Met paneermeel bestrooien, 45-50 minuten bakken.
In de vorm laten afkoelen. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

Bereidingstijd: 30 minuten (+ baktijd 50 minuten)

Uit: Lisa Spezial/Backen 1/2008 (met eigen variatie)

Ga terug