Perziken-advocaattaart

(goed voor ca. 16 stukken)

Ingrediënten:

100 gram pure chocolade
150 gram zachte boter
75 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 snufje zout
7 eieren (M)
200 gram gemalen hazelnoten
2 tl bakpoeder
2 el rum
6 blaadjes witte gelatine
75 gram poedersuiker
200 ml advocaat
500 ml slagroom
1 groot blik perziken (850 ml)
250 wafelrolletjes met chocolade of bokkenpootjes


vet voor de vorm

Chocolade raspen. 75 gram boter, suiker, 1 pakje vanillesuiker en zout tot een crèmige massa mixen. 5 eieren scheiden. Eigeel een voor een erdoor mixen.
Chocolade, noten en bakpoeder mengen. Samen met de rum door het chocolademengsel roeren.
Eiwit stijf kloppen en erdoor spatelen. Beslag in een springvorm Ø 26 cm, waarvan de bodem is ingevet, strijken. In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150 °C) ca. 50 minuten bakken. Bodem van de vorm losmaken en af laten koelen.

Gelatine in laten weken. 2 eieren scheiden. 75 gram boter, poedersuiker en 1 pakje vanillesuiker mengen. Eigeel erdoor roeren.
Gelatine uitknijpen en oplossen (in een verwarmd deel sap van de perziken). Met advocaat (op 2 el ter garnering na) mengen. Toevoegen aan het eimengsel. 350 ml slagroom, zowel als het eiwit (apart) stijf kloppen. Eerst de slagroom, dan het eiwit door eimengsel spatelen.

De ring om de taartbodem klemmen. De crème ca. 1 cm dik hierop aanbrengen. De wafelrolletjes of bokkenpootjes langs de rand tegen elkaar plaatsen. Perziken uit laten lekken en op 2 halve na, op de taart verdelen. De rest van de crème hierover strijken. De perzikentaart 4-5 uur koud weg zetten.

De ring verwijderen. 150 gram slagroom stijf kloppen. Torentjes op de taart spuiten. Met 2 el advocaat bedruipen. De 2 halve perziken in dunne schijfjes snijden en tussen te torentjes slagroom leggen.

Bereidingstijd: ca. 2 uur

Uit: Rezepte Pur 01/2010

Ga terug