Kersen-chocolade cakejes

INGREDI√čNTEN voor 12 cakejes:

175 gram boter
100 gram gehakte pure chocolade of chocolate-chips
36 ontpitte verse kersen of uitgelekte kersen uit een pot
150 gram amandelmeel
150 gram fijne kristalsuiker
40 gram bloem
4 eiwitten
cupcake-vorm voor 12 cakejes
boter om in te vetten
poedersuiker voor decoratie

BEREIDINGSWIJZE:


Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 175 graden) en vet de cupcake-vorm in of leg er papieren vormpjes in.
Smelt de boter en laat deze afkoelen.

Mix het amandelmeel, de suiker en de bloem in een kom.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Voeg vervolgens de gesmolten boter en de chocolade bij het beslag en spatel als laatste de stijfgeklopte eiwitten erdoor.

Verdeel het beslag over de vormpjes en leg bovenop ieder cakeje 3 kersen. Bak de cakejes vervolgens in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Laat[ de cakejes eerst 10 minuten afkoelen in de vorm, verplaatst ze daarna naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Decoreer de kersen-chocolade cakejes eventueel met wat poedersuiker.


 Bereidingstijd: 45 minuten

Uit: Lekker Tafelen door Samantha (met eigen variatie).

Ga terug