Chocolade-kersentaart

Ingrediënten:

75 gram boter
6 eieren (M)
125 gram + 3 el suiker
1 snufje zout
150 gram bloem
1 tl (met kop) bakpoeder
6 el + een beetje cacaopoeder
2 pakjes slagroomversteviger
800 ml + 150 ml slagroom
50 ml rum
1 blik kersenvlaaivulling
bakpapier

Boter smelten. Eieren scheiden. Eiwit stijf kloppen onder toevoegen van 125 gram suiker en het snufje zout. Eigeel er een voor een doorroeren.

Bloem, bakpoeder en 2 el cacaopoeder mengen, zeven boven de eiercreme en er doorheen spatelen.
De vloeibare boter erdoor roeren.
Een springvorm van 26 cm Ø met bakpapier beleggen en hierin de crème uitstrijken.
In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150°C) 20-25 minuten bakken.
Af laten koelen in de vorm.

De slagroomversteviger, 4 el cacaopoeder en 3 el suiker mengen.
800 ml slagroom stijf kloppen, het cacaomengsel daarbij geleidelijk doseren en mee kloppen. Rum erdoor doen.

De bodem uit de vorm halen en in 3 gelijke plakken snijden. De helft van de kersen en 1/3 van de chocoroom op de onderste plak glad strijken, de tweede plak erop leggen en hierop de de rest van de kersen en weer 1/3 van de chocoroom erop strijken. De derde plak erbovenop en met de rest van de chocoroom bestrijken, ook de zijkanten.
De taart minstens 1 uur koud wegzetten.


150 gram slagroom stijf kloppen (evt. met een beetje suiker). In een spuitzak met ster-tuit doen en mooie toefjes op de taart spuiten. Beetje cacaopoeder over de taart zeven.

U kunt de toefjes evt. nog versieren met een kers of chocolaatje.

Bereidingstijd: 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 12/2010

Ga terug