Aardbeien-yoghurtcake

Ingrediënten:

240 gram boter
230 gram witte basterdsuiker
3 eieren (L)
375 gram bloem (325 + 50)
3 el limoensap (2 + 1)
rasp van 1 limoen
½ tl zout
½ tl baksoda
240 gram Griekse yoghurt
360 gram aardbeien in stukjes gesneden

60 gram poedersuiker (of iets minder)
amandelschaafsel

Breng boter en bloem aan in een tulbandvorm of ring in springvorm.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng 325 gram bloem met de baksoda, limoenrasp en zout.
Mix de boter en suiker tot een luchtig geheel, voeg een voor een de eieren toe.
Voeg 1 el limoensap toe
Voeg de droge ingrediënten en de yoghurt in gedeelten toe en spatel dit erdoor.
Strooi de resterende bloem over de aardbeienstukjes en schep deze voorzichtig door het beslag.
Doe het beslag in de vorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven en temper de temperatuur naar 175 °C. Gedurende 50-60 minuten bakken, afhankelijk van je oven. Na ca. 50 minuten even prikken.
Uit de oven halen, wat af laten koelen en de vorm verwijderen. Verder af laten koelen.

Meng 2 el limoensap met de poedersuiker en strijk dit met een kwastje over de bovenkant van de cake en strooi er het amandelschaafsel over.

Heerlijk bij deze cake is een aardbeiensaus. Kook hiervoor wat aardbeien met wat suiker en limoensap en laat dit wat indikken en afkoelen.

Recept: Thyme for cooking
Bereidingstijd: 90 minuten

Ga terug