Spaghetti Carbonara
Ingrediënten:
400 gram spaghetti
zout, witte peper
2 kleine uien
2 knoflookteentjes
100 gram gerookte spekjes
peterselie
3 eierdooiers
150 ml slagroom
50 gram parmezaan
Spaghetti in kokend water met wat zout koken. Uien en knoflookteentjes schillen en in dunne plakjes snijden. Peterselie wassen en knippen.
Eierdooiers, slagroom, snufje zout en peper mixen. De parmezaan raspen en erdoor roeren.
Spaghetti afgieten en uit laten lekken.
De spekjes in een pan krokant bakken. Uien en knoflook mee fruiten. Spaghetti en peterselie toevoegen. Schenk het eimengsel erop en alles goed mengen.
Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Direct serveren. Lekker met rucola.
Bereidingstijd: ca. ½ uur
Uit: Rezepte Pur 01/2010