Pilaf

Ingrediënten:
ca. 500 gr kipfilet of hamlappen
1 literblik perziken op siroop
1 bakje champignons
1 blikje tomatenpuree
2 grote uien
3 teentjes knoflook
1 tl sambal
flinke scheut ketjap
peper, gemberpoeder


Vlees, in stukjes gesneden, in marinade zetten van perziksap, ketjap, knoflook, peper, gemberpoeder en sambal.

Snijd de perziken en champignons in stukken, schil de ui en snij deze ook.

Het vlees goed uit laten lekken, aanbraden, uien erbij. Laten garen.
Tomatenpuree toevoegen en zoveel van het marinadevocht dat er een mooie saus ontstaat.
Perziken en champignons toevoegen. Nog even laten pruttelen.

Serveren met rijst.

Ik heb Surinaamse rijst gebruikt met afgepast water. Volgens gebruiksaanwijzing opgezet en toen wat tomatenpuree en bouillonpoeder toegevoegd en mee laten koken. De rijst wordt dan rood van kleur en heeft een heerlijke smaak.

Recept is van zo’n 20 jaar geleden, ooit gekregen van ???.

Ga terug