Nasi goreng pittig

Ingrediënten:

300 gram rijst
300 gram vlees in stukjes
3 teentjes knoflook geperst
100 gram magere spekreepjes
2 uien
1 el sambal
4 el ketjap asin
1 tl zout
2 tl suiker
½ tl ketoembar (gemalen koriander)
½ tl laos
½ tl koenjit (kurkuma)
3 tl djahé (gemberpoeder)
2 el olie
300 gram gesneden prei
150 gram andere groente, bijv. wortel, taugé, kool e.d.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Het liefst van tevoren, zodat de rijst afgekoeld is voor verdere verwerking.

Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, knoflook, zout, suiker en de specerijen.

Bak in een ruime hapjespan of wok de spekjes uit. Voeg de uitjes toe en fruit deze even mee.
Haal het geheel uit de pan en bewaar op een bord.
Doe de olie in deze pan en bak het gemarineerde vlees. Voeg de spekjes en uitjes toe.
Beng op smaak met de rest van de ketjap.
Voeg de prei en de overige groente (behalve de taugé) toe en bak dit al omscheppend ca. 5 minuten.
Roer de rijst erdoor en bak het geheel nog ca. 10 minuten.
Voeg aan het eind de taugé toe.

Bereidingstijd ca. 30 minuten
Bron: AH recepten

Ga terug