Kip-bonenschotel

Ingrediënten:
2 uien
2 knoflookteentjes
500 gr wortels
1 courgette
100 gr gerookte spekblokjes
1 blik witte bonen
1½ kg kip of kippenpoten
4 el olie
zout, peper, paprikapoeder
500 ml bouillon
1 blik tomatenstukjes
1 blik tomatenpuree
1 el suiker
2 el azijn
1 bosje peterselie

Ui en knoflook schillen en snipperen.
Wortels schillen, wassen en in schijven snijden.
Courgette wassen, in vieren snijden, de kern verwijderen en in stukjes snijden.
Witte bonen uit laten lekken en afspoelen, uit laten druppen.
De kip in stukken snijden en desgewenst ontvellen, wassen en droogdeppen.

Olie in een braadpan verhitten. Hierin de kip van alle kanten bruin bakken in ca. 15 minuten.
Met zout, peper en paprikapoeder kruiden.
De spekblokjes in de pan uitbakken en uit de pan nemen.
De wortels, uien en knoflook in het vet fruiten.
De tomatenpuree even meefruiten en dan blussen met de bouillon en de tomatenstukjes.
Aan de kook brengen en op smaak maken met zout, peper en paprikapoeder, suiker en azijn.

De kipdelen en spek toevoegen en het geheel ca. 1 uur laten smoren, eventueel in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C).
Peterselie wassen, uitschudden, steeltjes verwijderen en fijnhakken.

De kip-bonenschotel serveren met pasta of rijst en bestrooien met de peterselie.

Bereidingstijd: ca. 1½ uur
Uit: Rezepte Pur 04/2012

Ga terug