Gyros-pasta-pannetje "Hellas"

Ingredi├źnten voor ca. 3 personen:
2 magere varkensschnitzels of kipfilet
1 grote ui
1 teentje knoflook
3-4 el olie
2 tl gyroskruiden
300 gram broccoli
1 grote wortel
250 pasta (bijv. penne)
zout
peper
1 tl bouillonpoeder
2 el boter

Was het vlees en dep het droog en snij het in reepjes. De ui en de knoflook schillen. De ui in halve ringen snijden. Knoflook fijn hakken.
2 el olie, gyroskruiden en de knoflook mengen. Met het vlees en de uien vermengen. Even in laten trekken.

Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Wortel schillen en in repen snijden. De pasta koken volgens de richtlijnen op de verpakking. Uit laten lekken.

1-2 el olie in een grote anti-aanbakpan verhitten. Vlees en uien daarin ca. 5 minuten bakken. Met zout en peper bestrooien en uit de pan nemen. In hetzelfde braadvet de groente in ca. 5 minuten bakken. 150 ml water toevoegen en aan de kook brengen. Bouillonpoeder toevoegen en ca. 3 minuten laten koken.

De groente incl. bouillon uit de pan nemen. De pasta in de pan ca. 4 minuten wentelen. Vlees, groente en bouillon weer toevoegen. Goed verhitten.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Uit: Tina Koch&BackIdeen 04/2011

Ga terug