Goulash zonder paprika

Ingrediënten:
500 gram uien
2 knoflookteentjes
½ tl komijn
1 kg poulet
braadboter of olie
1-2 el tomatenpuree
800 ml groentebouillon
500 ml rode wijn
zout, peper, paprikapoeder
Tabasco


Uien schillen en in halve ringen snijden. Knoflook persen. Vlees droog deppen.
Verhit de braadboter in een grote braadpan. Fruit hierin de uien ca. 8-10 minuten.
Voeg de knoflook en de komijn toe. Tomatenpuree meefruiten.
Met bouillon en wijn blussen.
Vlees toevoegen en met zout, peper en paprikapoeder kruiden.
Het geheel ca. 2-3 uren laten smoren.
Daarna op smaak brengen met Tabasco.

Eventueel binden.

Bereidingstijd: ca. 2½ uur
Uit: Rezepte Pur 03/2012

 

Ga terug