Gehaktrol “Cordon Bleu” met aardappelkoekjes en salade

Ingrediënten (voor ca. 6 personen):
1 middelgrote ui
1 kg gehakt
zoete paprikapoeder
3 eieren
3 el paneermeel
1 el middelscherpe mosterd
1 tl gedroogde oregano
zout, zwarte peper
300 g Goudse kaas aan plakken
2 dikke plakken gekookte ham
1 kg vastkokende aardappelen
1 krop sla   
1 komkommer
400 g cherrytomaatjes
4-5 el wijnazijn
1 snufje suiker
8 el olie
paneermeel voor werkoppervlak
bakpapier, aluminiumfolie


1. De ui pellen en fijn snipperen. Met gehakt, paprikapoeder, 1 ei, paneermeel, mosterd en oregano mengen.
Op smaak brengen met zout en peper. Werkoppervlak met paneermeel bestrooien en het gehaktmengsel daarop uitrollen
tot een rechthoek (ca. 28 x 30 cm).

2. Deze rechthoek beleggen met de kaas en daarna de ham. Daarbij een rand van 2 cm vrijhouden. Vanaf de lange kant oprollen.
De open uiteinden vouwen en dichtdrukken. Op een met bakpapier bekleed bakblik leggen.

3.Aardappels schillen, wassen en grof raspen. Met 2 eieren en zout mengen. De helft van de aardappelmassa op de gehaktrol verdelen
en aandrukken. De rest van het aardappelmengsel koel bewaren. In een voorverwarmde oven (E. 200 °C / Hete lucht 175  °C) ca. 1 uur
bakken. Na ca. 40 minuten eventueel met aluminiumfolie afdekken.

4. Sla schoonmaken, wassen en uit laten druipen. De komkommer schoonmaken en in schijven snijden. Tomaten wassen en halveren.
Azijn, 5 el olie, zout, peper en suiker mengen.

5. 3 el olie in een pan verhitten. De rest van het aardappelmengsel met een ijslepel in porties verdelen en hierin onder regelmatig keren
ca. 4-5 minuten bakken. Warm houden. De sla en de vinaigrette mengen.

Uit: Tina Koch & Back-Ideen 04/2008

Ga terug