Bolognesesaus

Ingrediënten:

250 gram rundergehakt
1 grote ui
1 wortel
100 ml rode wijn
100 ml bouillon
400 gram gezeefde tomaten
2 el tomatenpuree
1 teentje knoflook
basilicum, oregano, tijm, selderij
paprikapoeder, rozemarijn,
peper, zout
olie

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en de wortel tot het zacht is.
Voeg het gehakt toe en rul dit met de paprikapoeder en de tomatenpuree. Voeg de wijn en de bouillon toe, evenals de gezeefde tomaten. Breng dit aan de kook. Strooi de kruiden erin en laat het ca. 1½ uur pruttelen met het deksel op de pan.
Roer af en toe. Voeg een beetje water toe als de saus te droog wordt.
Proef en maak de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat basilicum.


Variatie van 2 recepten uit: Antonio Carluccio – Passie voor pasta en Smulweb

Ga terug