Moussaka

Ingrediënten:
tijm
1 middelgrote ui
2 knoflookteentjes
7 eetlepels olijfolie
500 gram hoh gehakt
zout, peper
1 tl kaneelpoeder
1 eetlepel tomatenpuree
600 gram aardappelen
1 middelgrote aubergine
1 grote tomaat
250 gram sperziebonen
3 eetlepels boter/margarine
3 eetlepels bloem
200 gram slagroom
1 eetlepel groentebouillonpoeder (of 1 blok)
2 eieren
150 gram feta
evt. peterselie om te garneren


1. Tijm wassen, afhalen en op een beetje na, hakken. Ui en knoflook schillen en kleinhakken. 1 Eetlepel olie verhitten. De ui en knoflook hierin fruiten. Gehakt toevoegen en flink bakken. Met zout, peper, kaneelpoeder en de helft van de tijm kruiden. Tomatenpuree erdoor roeren.

2. Aardappels schillen, wassen en in schijven snijden. Aubergine en tomaat wassen en ook in schijven snijden. De boontjes schoonmaken, wassen en in stukjes snijden en in zout water ca. 15 minuten koken. Daarna afgieten.

3. 6 Eetlepels olie verhitten. Aardappelschijfjes en aubergine in gedeelten aanbraden. Kruiden en uit de pan nemen. Vet verhitten. Meel daarin roeren. Met 200 ml water en de slagroom blussen. Bouillonpoeder erdoor roeren en het geheel laten koken. Met zout, peper en de rest van de gehakte tijm kruiden. Eieren breken en erdoor roeren.

4. Feta in blokjes snijden. Aardappelen in een ovensschaal schikken, met een beetje saus overgieten. Eerst gehakt, dan de groente en dan de feta erover verdelen. Rest van de saus erover schenken. In hete oven (electrisch 175°C/hete lucht 150°C) ca. 35 minuten bakken. Met de rest van de tijm en evt. peterselie garneren.

Uit: Rezepte Pur 07/2007

N.B. Maak het jezelf gemakkelijker door voorbereide aardappelschijfjes en gebroken sperzieboontjes uit de diepvries te gebruiken.


Ga terug